dijous, 19 de novembre del 2015

Els concursos de pintura ràpida

Aquest ha sigut el tercer any que participe amb certa continuïtat a concursos de pintura ràpida. Normalment el funcionament és el següent: Una població organitza un concurs on els participants tenen un temps determinat per pintar del natural una zona a escollir de la  localitat. De bon matí s'acudeix perquè et posen un encuny al dors del bastidor i després n'hi ha un temps límit per entregar la pintura acabada. El més sovint és encunyar cap a les 9 i entregar a les 15, encara que n'hi ha concursos que s'allarguen més o menys, inclús alguns de pintura nocturna!
Se solen fer dissabtes o diumenges, i n'hi gent molt professional que pràcticament viu d'açò! Sol haver-hi tres o més premis, amb diferents quantitats econòmiques. Al mateix moment del fallo, totes les obres queden exposades al carrer durant un parell d'hores per si algun veí vol adquirir alguna de les no premiades.
Sempre vaig amb Raül Rubio, gran amic i company de la carrera, excel·lent escultor i dibuixant....i ara pintor!! Em guanya a premis per golejada! És genial passar un dia per ahí, pintant del natural i després gaudint d'un bon dinar i unes cerveses mentres esperem el fallo. Això sí, és totalment esgotador....i agafar una tècnica que done un bon resultat costa......
Estic pintant amb acrílic (paleta reduïda tipus Velàzquez) sobre fusta, mida habitual de 110 x 80 aprox
 No tinc fotos de tots...però ahí van! Als primers concursos vaig provar a l'oli, i fent collage de base, per passar a fer-ho tot a acrílic amb algun collage puntual. Almenys es veu una evolució positiva!!!


Guadassuar 2016

Bunyol 2015

2on premi. Beneixama 2015

Alcúdia de Crespins 2015

2on premi. Albalat dels Tarongers

Titaguas 2015

Alboraia 2015

Guadassuar 2014

Adquirido. Titaguas 2014

Caudete 2014

Foios 2014

Gestalgar 2014

Paterna 2014 (en procés, després la vaig fastidiar!)

Adquirit. Godella 2013

Rafelguaraf 2013

Sot de Chera. 2013